• Καλώς ήρθατε στο σπίτι της KarioKa!

    Τι δείχνει το Σέξι κούνημα των Γοφών



    Οι εμπειρογνώμονες που κλήθηκαν να εξετάσουν το πόσο προκλητική γίνεται μία γυναίκα κουνώντας τους γοφούς της όταν περπατάει, δεν θα μπορούσαν παρά να είναι οι πιο τυχεροί στον κόσμο.

    Ενας από αυτούς καρφίτσωσε μια φωτογραφική μηχανή στο πέτο του και φωτογράφισε 100 γυναίκες που περπατούσαν από πίσω. Το υλικό εξετάστηκε από δύο άλλους άνδρες, οι οποίοι κλήθηκαν να βαθμολογήσουν από ένα έως πέντε 100 γοφούς.

    Η έρευνά τους έδειξε ότι οι γυναίκες που βρίσκονταν στο απόγειο της γονιμότητας στον κύκλο τους, περπατούσαν πιο αργά και πιο προκλητικά από τις άλλες.

    Αυτή η λεπτή αλλαγή στη συμπεριφορά είναι υποσυνείδητη και έχει σαφή εξελικτικά οφέλη, καθώς κάνει μια γυναίκα να εμφανίζεται πιο ελκυστική ακριβώς τη στιγμή που είναι πιο πιθανό να μείνει έγκυος.

    Τα κορίτσια δεν γνώριζαν τη φύση της μελέτης και κλήθηκαν να δώσουν δείγμα σάλιου ώστε μέσω μιας ορμόνης να τεσταριστεί εάν πλησίαζαν τις πιο γόνιμες μέρες του μήνα.

    Οταν οι ερευνητές συνέκριναν τα αποτελέσματα του τεστ τηε ορμόνης με τις βαθμολογίες, είδαν ότι αυτό που σκέφτονταν στην αρχή είχε επιβεβαιωθεί. 

    Επικεφαλής της μελέτης ήταν ο καθηγητής Gueguen, της μονάδας συμπεριφοριστικών επιστημών του Πανεπιστημίου της Βρετάνης, στη Γαλλία.

    Για τη μελέτη χρησιμοποίησε 103 νεαρές γυναίκες από το πανεπιστήμιο, οι οποίες δεν γνώριζαν το αντικείμενο της μελέτης. Απέκλεισε όλες όσες έπαιρναν αντισυλληπτικό χάπι.

    Σε κάθε γυναίκα ζητήθηκε να περιμένει σε ένα δωμάτιο από όπου ένας ελκυστικός άνδρας (ο ερευνητής, τον οποίον είχαν επιλέξει άλλες 31 γυναίκες) τις έπαιρνε και τις συνόδευε στο δωμάτιο όπου θα γινόταν το τεστ με την ορμόνη.

    Κάποια στιγμή στο διάδρομο, τυχαία ξέμενε λίγο πιο πίσω και τις φωτογράφιζε.

    Οι γυναίκες που βρίσκονταν στο απόγειο της γονιμότητάς τους βαθμολογήθηκαν κατά μέσο όρο με 2,96 στην κλίμακα για την σεξουαλικότητα, ενώ οι άλλες με 2,31.

    Ο καθηγητής Gueguen και οι ερευνητές του κατέληξε στο συμπέρασμα: "Οι γυναίκες κοντά στην ωορρηξία περπατούν νε τρόπο που θεωρείται πιο σέξι από τους άνδρες".

    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο καθηγητής Gueguen μελετά τη γυναικεία συμπεριφορά. Σε προηγούμενη έρευνά του εξέτασε κατά πόσο το μέγεθος του στήθους μιας γυναίκας επηρεάζει την αποτελεσματικότητά της να κάνει ωτοστόπ, ενώ τώραμελετά εάν οι γυναίκες φορούν παπούτσια με ψηλά τακούνια όταν είναι στις γόνιμες ημέρες του κύκλου τους.



    69magazine.gr

     
    Twitter Bird Gadget